31Oktober2014

Pemberontak Sulu mati ditembak di Penampang

Sejak petang Khamis, riuh di media sosial kisah polis 'kepung' bandar Penampang Sabah. Ada yang kata sebab rompakan bersenjata ada yang kata angkara pemberontak Sulu.

Sehingga malam Khamis, hanya Bernama yang melaporkan memetik sumber polis bahawa kejadian tersebut yang menjadi bualan ramai

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

PM: Kerajaan masih kaji struktur Skim Penstrukturan Semula Subsidi Bahan Api

Kerajaan masih dalam proses mengkaji struktur skim penstrukturan semula subsidi bahan api baharu, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Masih terlalu awal (untuk mengumumkannya) kerana kita masih di peringkat meminta cadangan. Jadi

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

MP BN gesa perhalusi peranan PEMANDU

Kerajaan digesa mengkaji semula peranan Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) kerana disifatkan tidak relevan, bertindih peranan dan tidak seiring dengan pelbagai kementerian-kementerian lain.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Datuk

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Ini penjelasan Shafee minta tangguh kes liwat Anwar sampai esok...

Ketua Pendakwa Raya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah menjelaskan permohonan pindaan petisyen rayuan oleh peguam bela Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi antara sebab pasukannya perlu menangguhkan hujahnya, hari ini.

Ketika ditemui media di hadapan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh

Liwat dua: Aksi luar mahkamah antara penyokong Anwar dan Saiful jadi tumpuan

Ketika ramai tertumpu kepada pertembungan klasik dua nama besar dalam perundangan di Malaysia, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah dan Datuk Seri Gopal Sri Ram dalam kamar ketika rayuan akhir kes liwat dua di Mahkamah Persekutuan Istana Kehakiman

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bicara Anwar sambung sampai minggu depan...

KEMASKINI 1.30 PM Panjang cerita lagi perbicaraan rayuan akhir Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Persekutuan pada Khamis.

Awalnya mahkamah tetap dua hari saja, Selasa dan Rabu untuk perbicaraan ini, namun peguam Anwar baru selesai berhujah awal

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL DAN MOHAMED HIEKAL

Fahamkan... baru laksana rasionalisasi subsidi minyak

Kerajaan perlu mempergiatkan penganjuran taklimat dan sesi penerangan mengenai skim rasionalisasi subsidi minyak (bahan api) bagi memberi gambaran jelas kepada rakyat sebelum pelaksanaannya tahun hadapan.

Naib Presiden Persatuan Pengusaha Stesen

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 1027  tetamu dalam talian