29Mei2015

Go Phoenix tarik diri misi cari MH370

Satu dari dua kapal yang terlibat dalam operasi pencarian melibatkan misteri kehilangan pesawat MH370 akan menarik diri tidak lama lagi.

Pihak berkuasa Australia berkata, Go Phoenix, yang mempunyai kelengkapan carian dasar laut paling dalam di dunia dan anak kapal yang disediakan oleh firma

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Saya hanya mahu mati...

"Dalam fikiran saya hanya ada satu sahaja - mati. Saya hanya mahu mati kerana mati lebih senang daripada hidup," kata seorang pendatang Rohingya yang berjaya melarikan diri dari kem transit di Wang Kelian.

Bercakap secara eksklusif kepada Bernama

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

Teka teki agenda di sebalik provokasi melampau DAP terhadap PAS...

Mengapa DAP memberi tekanan politik yang teruk kepada PAS akhir-akhir ini? Adakah kerana hendak berkempen untuk calon tertentu menang dalam pemilihan parti itu dalam Muktamar PAS 4 hingga 6 Jun ini. Atau ada ada agenda lebih besar lagi?

Benarkah

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh HELME HANAFI

Mayat tidak ditanam beramai-ramai...satu kubur satu mayat

Setakat ini apa yang ditemui di Bukit Wang Burma sempadan Malaysia dan Thailand hanya terdapat satu mayat pada setiap kubur dan mayat tidak ditanam secara beramai-ramai dalam kubur besar.

Selain itu 28 kem dan 139 kubur yang ditemui itu masih

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

12 anggota polis ditahan kes penemuan kubur di Wang Kelian

Seramai 12 orang anggota polis ditahan dipercayai terbabit kes pemerdagangan manusia berikutan penemuan kawasan perkuburan dan kem pelarian di Bukit Wang Burma Perlis, Padang Besar.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh NUR ASLINDA NASIR

Bos 1MDB nafi tipu Bank Negara

Ketua Pegawai Eksekutif 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Arul Kanda Kandasamy Khamis menafikan dakwaan beliau mengemukakan penyata bank palsu kepada Bank Negara Malaysia.

"Kami kesal atas Sarawak Report, blog dalam talian, yang terus melaporkan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh

Jumlah aset 1MDB sudah diaudit RM51.4 bilion

Jumlah keseluruhan aset 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang telah diaudit bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac, 2014 adalah RM51.4 bilion, menurut jawapan bertulis yang diedarkan di Dewan Rakyat.

Ia merangkumi aset semasa bernilai RM19.5 bilion

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 758  tetamu dalam talian